Apple diskutoval o úplne novom dizajne iPhone 14 a 14 Plus so zvýšenou možnosťou opráv

Riaditeľ dizajnu produktu iPhone v spoločnosti Apple, Richard Dinh, nedávno hovoril s Timom Biggs zo Sydney Morning Herald o dizajne štandardného iPhone 14 a iPhone 14 Plus, vrátane vnútorných zmien, ktoré zjednodušujú opravy.

iPhone 14 a iPhone 14 Plus sú vybavené odnímateľným zadným sklom pre ľahšie opravy, čím sa stávajú prvými modelmi, ktoré sa dajú otvoriť z obidvoch strán zariadenia od čias iPhone 4S. Zmena sa nevzťahuje na iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, ktoré sa stále dajú otvoriť len z prednej strany.

Táto nová konštrukčná koncepcia s centrálnym hliníkovým rámom "pomáha rovnomernejšie rozptýliť teplo po celom povrchu" a vymeniť napríklad batériu bez nutnosti odmontovania displeja. Otvorenie iPhone z obidvoch strán vedie k "zlepšenej opraviteľnosti", podľa Dinha.

Kyle Wiens z iFixit minulý rok povedal, že iPhone 14 predstavuje "najvýznamnejšiu prerábku iPhone" od čias iPhone X vzhľadom na zvýšenú opraviteľnosť. Dodal, že tieto zmeny sú "takým veľkým dealom, že by to malo byť veľké oznámenie spoločnosti Apple - iPhone bol prerobený od vnútra až von, aby bol ľahšie opraviteľný".

Dinh tiež hovoril o prístupe spoločnosti Apple k dizajnu štandardných modelov iPhone, zdôrazňujúc, že spoločnosť nemá žiadne prísne pravidlá.

"Nie vždy sa riadime receptom, aj keď si náši zákazníci možno želajú predpovedať, čo budeme robiť ďalej, ale vždy to začína skúsenosťou zákazníka", povedal, dodávajúc, že "niekedy sa inšpirujeme Pro modelmi, pretože sú úžasné" a "niekedy robíme niečo iné".

Späť do obchodu