7 tipov ako sa starať o batériu vo vašom iPhone

Z času na čas vídame články a videá o explodujúcich batériách mobilov. Tieto nelichotivé správy sa týkajú prevažne ostatných značiek, ale nájdeme aj prípady vybuchujúcich mobilov značky Apple. Vo väčšine prípadov za to môže lithium-iónová batéria.

Predstava, že vám váš mobil „len tak“ exploduje v aute alebo na nočnom stolíku je hrozná. Preto vám ponúkame zopár rád ako predísť takto deštruktívnemu poškodeniu vášho mobilu.

Pekne v tieniimages

Slnečné lúče môžu mať na váš iPhone nepriaznivé účinky a to nemusí byť ani vrchol letného horúceho dňa. Len samotné priame slnečné svetlo môže výrazne ovplyvniť teplotu mobilu. iPhone vie svojho majiteľa upozorniť na prehriate, ale odporúčame na toto upozornenie nečakať a preventívne svoj iPhone odkladať mimo dosahu priameho slnečného svetla. Rovnako ani neodporúčame iPhone vo vysokých teplotách nabíjať.

…keď už sme pri tej teplote…

Prehriatie nutne nemusí spôsobiť slnko. Teplotu ovplyvňuje aj spôsob a intenzita použitia vášho mobilu. Používanie nadmieru výkonných nabíjačiek celkom slušne zvyšuje teplotu. Ak zistíte že sa váš iPhone nadmerne prehrieva vinou nabíjania či iného vplyvu, je nutné vyhľadať odbornú pomoc v podobe servisu mobilov iDoctor.

Výmena batérie ako prevencia

Tento krok nie je tá klasická rada ktorú by ste čakali. Skutočne, podľa odborníkov je skutočne najlepšia prevencia batériu včas vymeniť za novú. Získate tak nielen prevenciu proti poškodeniu ale aj vyšší výkon vášho zariadenia. iDoctor poskytuje výmenu za novú originálnu batériu pri všetkých modeloch od 4. modelu až po iPhone X.

nafuknuta-bateriaPozor na nekvalitné napodobeniny

Asi málokto by vám povedal, že nechce na výdajoch, spojených so svojim mobilom, ušetriť. Sú ale aj isté oblasti na ktorých sa šetriť nevypláca – napríklad na servise. Rozhodne vám odporúčame využívať služby overených servisov ( ako je napríklad naša maličkosť ) , ktoré vám zaistia že montovaný diel je originálny, kvalitný, ktorý vás nezradí a nepošle vaše milované jabĺčko na večnosť.

…a platí to aj pri nabíjaní

Rovnako ako pri batérii a servise odporúčame aby bolo príslušenstvo pokiaľ možno originálne, alebo malo certifikáciu MFi (Made for iPhone). Platí to nielen pre káble ale aj adaptéry. Lacné, nekvalitné produkty sú nespoľahlivé, ale aj potenciálne nebezpečné, a môžu vaše zariadenie poškodiť. U nás v iDoctor, nájdete len certifikované príslušenstvo pre Váš iPhone.

Nabíjajte múdro

Nabíjanie vášho iPhonu nie je sama o sebe zvlášť nebezpečná – pokiaľ splníte pár podmienok. Okrem už spomenutého používania certifikovaného príslušenstva je to nabíjanie mobilu bez krytu, jeho uloženie na hladký povrch bez látok, ktoré by mohli zvýšiť teplotu, alebo sa vyvarovať používania aplikácií, náročných na výkon, v priebehu nabíjania.

Buďte všímaví

iphone-7-plus-reportedly-explodes-after-accidental-drop-510117-6

Najvýraznejšie známky toho, že s vašou batériou nie je niečo v poriadku, patrí nafukovanie batérie a zväčšovanie objemu celého zariadenia. Všimnúť si môžete medzierku medzi rámom displeja a telom telefónu. Ak si takéto poškodenie všimnete, odpojte mobil z nabíjačky, pokiaľ možno, ho vypnite a umiestnite na dobre vetrané miesto mimo dosahu horľavých látok. Rozhodne nečakajte že sa problém vyrieši sám a vyhľadajte odbornú pomoc. S najväčšou pravdepodobnosťou vás podobný problém nestretne – vyzerá to tak že výbuchy batérií sú špecifické pre vybrané modely a za špecifických podmienok. Dodržiavanie vyššie uvedených podmienok vášmu telefónu určite neuškodí, či naopak, môže predĺžiť jeho životnosť.

Späť do obchodu